Egy jó kis gyors recept a rohanó hétköznapokra, amikor ennél valami finomat, de semmi időd főzni. Ez a tésztás finomság 15 perc alatt megvan és lehet is falatozni és szerencsére nem kell hozzá sok hozzávaló.
Hozzávalók:
- 20 dkg száraztészta
- 1 ek vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg házi kolbász
- 2 kápia paprika
- 2 ek paradicsompüré
- 3 dl cukrozatlan habtejszín
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson jelzettek szerint kifőzöm.
A vajat megolvasztom, megpirítom rajta a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadom a vékony szeletkere vágott kolbászt, a vékony karikára vágott paprikát, összepirítom, majd hozzáadom a paradicsompürét, a tejszínt és alaposan kiforralom.
Ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk, de előtte kóstoljuk meg, mert a kolbásztól is fűszeres.
A kifőtt, leszürt és lecsepegtetett tésztát beleforgatom a kolbászos-paprikás szószba és forrón kínálom.
Elkészítési idő: 15 perc
