Ha még hiányzik egy jó recept a húsvéti menühöz… 🙂
Hozzávalók:
- 25 dkg tejföl
- 20 dkg majonéz
- 15 dkg Ammerlander reszelt trappista sajt
- 6 db keményre főtt tojás
- 4 dkg savanyú uborka
- 2 ek reszelt torma
- 1 tk porcukor
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- 1 csomag zselatin fix vagy helyettesíthetjük zselatinnal (12g) ebben az esetben a csomagoláson jelzettek szerint kell elkészíteni a zselatint
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A tejfölhöz adom a majonézt, a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt sajtot, a kockára vágott tojást, a szintén kockára vágott uborkát, a tormát, a porcukrot, az aprított petrezselyemzöldet és óvatosan összekeverem, végül hozzáadom a zselatin fixet vagy az elkészített és visszahűtött zselatint, ezzel is összekverem és egy folpackkal bélelt őzgerinc formába halmozom a masszát.
Szépen elegyengetem és hűtőbe teszem, hogy megdermedjen. Tálaláskor tetszőleges méretű szeletekre vágom.
Sonkával, tojással, friss zöldségekkel, kínálom.
Elkészítési idő: 30 perc + hűtési idő
