Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya
- 4 dl tejszín
- 2 ek vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csomag KOMETA KEMENCÉS sült csülök
- 20 dkg reszelt sajt
- Ízlés szerint só, bors, majoranna
Elkészítés:
A burgonyát meghámozom és vékony szeletekre vágom.
A tejszínhez adom az olvasztott vajat, a zúzott fokhagymát, a majorannát, sózom és alaposan összekeverem.
Egy tűzálló tálat kikenek vajjal, bele halmozom a burgonya egy részét, sózom, borsozom, meglocsolom a tejszínes masszával, megszórom reszelt sajttal, majd megint jöhet egy adag burgonya, ismét fűszerezés, tejszínes öntet, ráhalmozom a csíkokra vágott csülköt, megszórom reszelt sajttal és megint burgonya.
Addig folytatom a halmozást amíg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejére burgonya kerüljön.
200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütöm, majd a tetejét megszórom reszelt sajttal és még 10-15 percre visszadugom a sütőbe, hogy szépen rápiruljon a sajt.
A sütési idő sütőnként változhat és a burgonyától is függ.
Elkészítési idő: 25 perc + sütési idő
