Csőben sült burgonya

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 4 dl tejszín
  • 2 ek vaj 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csomag KOMETA KEMENCÉS sült csülök
  • 20 dkg reszelt sajt
  • Ízlés szerint só, bors, majoranna

Elkészítés:

A burgonyát meghámozom és vékony szeletekre vágom.

A tejszínhez adom az olvasztott vajat, a zúzott fokhagymát, a majorannát, sózom és alaposan összekeverem.

Egy tűzálló tálat kikenek vajjal, bele halmozom a burgonya egy részét, sózom, borsozom, meglocsolom a tejszínes masszával, megszórom reszelt sajttal, majd megint jöhet egy adag burgonya, ismét fűszerezés, tejszínes öntet, ráhalmozom a csíkokra vágott csülköt, megszórom reszelt sajttal és megint burgonya.

Addig folytatom a halmozást amíg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejére burgonya kerüljön.

200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütöm, majd a tetejét megszórom reszelt sajttal és még 10-15 percre visszadugom a sütőbe, hogy szépen rápiruljon a sajt.

A sütési idő sütőnként változhat és a burgonyától is függ.

 

Elkészítési idő: 25 perc + sütési idő