Nagyon szeretem a tarját egyben sütni, igazán finom, omlós sült a végeredmény. Most egy nagyon egyszerű és mégis fantasztikus ízvilágú fűszerezést hoztam nektek, feltétlen próbáljátok ki ezt is, aztán írjátok meg, hogy ízlett.
Hozzávalók:
- 1,5 dl MONINI extra szűz olívaolaj
- 4 ek friss, reszelt torma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1,2 – 1,5 kg sertéstarja egyben
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
Az olívaolajhoz adom a reszelt tormát, a zúzott fokhagymát, sót, borsot és összekeverem.
A húst bevágom (a videóban jól látszik, hogy hogyan), de nem vágom át, hogy pácolás után vissza tudjam hajtani. Kívül-belül alaposan besózom, bekenem az olivás páccal és egy hőálló tálba teszem.
Befedem egy benedvesített sütőpapírral, körben a papírt jól aládugdosom, így fog megpuhulni és 190 fokra előmelegített sütőben kb 120 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat és függ a hús méretétől is.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
