Vajas csirke

Ezt a receptet már régóta finomítgatom, pontosítom, így most nagyon örülök, hogy készült hozzá videó is. Készítsétek, nagyon finom, nagyon szaftos és szuper egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek reszelt gyömbér
  • 3 ek natúr joghurt
  • Ízlés szerint só és chili

A raguhoz:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek reszelt gyömbér
  • 3 tk kurkuma
  • 2 tk garam masala
  • 50 dkg paradicsompüré
  • 1 tk cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1,5 dl tejszín
  • Ízlés szerint só

Elkészítés:

A csirkemellet kockára vágom, hozzáadom a reszelt fokhagymát, a reszelt gyömbért, a joghurtot, a sót, a chilit és alaposan összekeverem. Hagyhatjuk pácolódni, de ha idő szűkében vagyunk süthetjük egyből.

Egy felforrósított serpenyőben vaj és olaj keverékén szép pirosra sütöm a csirkemellet, majd tányérra szedem.

Ha szükséges teszek még vajat és olajat a serpenyőben, rádobom a finomra vágott vöröshagymát, és puhára párolom, vigyázzunk, hogy ne piruljon meg, majd hozzáadom a fokhagymát, a reszelt gyömbért, a kurkumát, a garam masalát, néhány keverés erejéig mirítom majd felöntöm a paradicsompürével, sózom, megszórom a cukorral, összekeverem és 10-15 percet pötyögtetve főzöm.

Amikor már a hagyma szépen szétfőtt benne, beleteszem a vajat, visszateszem bele a megpirított csirkemell kockákat, felöntömatejszínnel, egyet rottyantok rajta és el is készült.

Ízlés szerint párolt rizzsel, naan kenyérrel kínálom.

 

 

Elkészítési idő: 45 perc