Ezt a receptet már régóta finomítgatom, pontosítom, így most nagyon örülök, hogy készült hozzá videó is. Készítsétek, nagyon finom, nagyon szaftos és szuper egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek reszelt gyömbér
- 3 ek natúr joghurt
- Ízlés szerint só és chili
A raguhoz:
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek reszelt gyömbér
- 3 tk kurkuma
- 2 tk garam masala
- 50 dkg paradicsompüré
- 1 tk cukor
- 10 dkg vaj
- 1,5 dl tejszín
- Ízlés szerint só
Elkészítés:
A csirkemellet kockára vágom, hozzáadom a reszelt fokhagymát, a reszelt gyömbért, a joghurtot, a sót, a chilit és alaposan összekeverem. Hagyhatjuk pácolódni, de ha idő szűkében vagyunk süthetjük egyből.
Egy felforrósított serpenyőben vaj és olaj keverékén szép pirosra sütöm a csirkemellet, majd tányérra szedem.
Ha szükséges teszek még vajat és olajat a serpenyőben, rádobom a finomra vágott vöröshagymát, és puhára párolom, vigyázzunk, hogy ne piruljon meg, majd hozzáadom a fokhagymát, a reszelt gyömbért, a kurkumát, a garam masalát, néhány keverés erejéig mirítom majd felöntöm a paradicsompürével, sózom, megszórom a cukorral, összekeverem és 10-15 percet pötyögtetve főzöm.
Amikor már a hagyma szépen szétfőtt benne, beleteszem a vajat, visszateszem bele a megpirított csirkemell kockákat, felöntömatejszínnel, egyet rottyantok rajta és el is készült.
Ízlés szerint párolt rizzsel, naan kenyérrel kínálom.
Elkészítési idő: 45 perc
