Egy jól működő muffin alaprecept mindig jó ha van a háznál, így most megosztom veletek azt a receptet ami nekem mindig működik, az pedig, hogy éppen mi kerül bele/rá az mindig azon múlik, hogy épp mi van otthon vagy mit szeretnek akiknek készítem. Most egy áfonyás-étcsokis verzió készült az ovis sütivásárra.
Ez egy nagyon egyszerű recept, de minidg működik. Nem kell külön kevergetni a folyékony/száraz hozzávalókat, remélem Ti is nagyon fogjátok szeretni és sokat készítitek majd.
Hozzávalók:
- 22 dkg cukor
- 2 tojás
- 170 ml tej
- 120 ml olaj
- 33 dkg finomliszt
- 2 tk sütőpor
- Ízlés szerint csokoládé, reszelt répa, gyümölcs
Elkészítés:
A cukorhoz adom a tojásokat és egy kézi mixerrel addig habosítom amíg szépen “kifehéredik” és jó habos. Ezt az időt ne spóroljuk el, mert ettől lesz a végén szuper álaga.
Ha szép habos hozzáadom a tejet, az olajat, a lisztet, a sütőport, alaposan összekeverem, végül beleforgatom a csokit, gyümölcsöt, répát, ami éppen aktuális és muffinpapírral kibélelt muffin formába kanalazom úgy, hogy a tészta kicsivel több mint a 2/3-at kitöltse.
180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütöm.
Sütési idő sütőnként változhat és függ a forma méretétől is. A sütési idő alatt, a sütő aljába, egy hőálló tálba vizet szoktam tenni, hogy sütés közben az ott párologjon.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
