Gyors, egyszerű és nagyon finom… 🙂
Hozzávalók:
- só
- őrölt fűszerkömény
- oreganó
- szárított fokhagyma
- füstölt fűszerpaprika
- 50 dkg csirkemell filé
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg koktélparadicsom
- 5 dl cukrozatlan habtejszín
- 10 dkg friss bébi spenót
Elkészítés:
Egy tálban összekeverem a fűszereket. A csirkemellet felszeletelem, meglocsolom MONINI olívaolajjal, bedörzsolom a fűszerkeverékkel és egy felforrósított serpenyőben minden oldalát szép pirosra sütöm, majd tányérra szedem.
A visszamarad zsiradékon megpirítom a kockára vágott vöröshagymát, ha szükséges, adok még hozzá olívaolajat, majd ha szépen megpirult, mehet bele a zúzott fokhagyma, a koktélparadicsomo, sózom, löttyintek hozzá egy kis vizet és fedő alatt kb. 10 perc alatt puhára főzöm.
Amikor a paradicsom megpuhult, összenyomkodom, hozzáadom a tejszínt, folyamatos kevergetés mellett kiforralom. A legvégén teszem bele a spenótot, ezzel már csak összeforgatom, végül visszateszem bele a csirkemellet.
Ízlés szerint párolt rizsel, főtt tésztával kínálom, de jól illik hozzá a köles és a quinoa is. KÖzvetlen fogyasztás előtt megszórhatjuk reszelt parmezánnal vagy sajttal.
Elkészítési idő: 40 perc
