Nagyon szeretjük a sült csirkeszárnyat és rendszeresen készítem itthon is, mert ez mindig mindenkinek jöhet és nem tudok annyit készíteni belőle, hogy elég legyen. Ezt a receptet én nagyrészt airfryerben szoktam készíteni, de sütőben is ugyan olyan finom és a grillre is egész nyugodtan feldobhatjátok, nem fogja elrontani 🙂
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 2 tk só
- 2 tk füstölt fűszerpaprika
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 2 tk szárított, aprított metélőhagyma
- 3 tk szárított, porított fokhagyma
- 3 ek MONINI olívaolaj
Elkészítés:
A csirkeszárnyat az izületeknél szétvágom, én a kis vékony végeit nem szoktam megsütni, bele szoktam dobni zöldséglevesbe.
A csirkeszárnyhoz adom a sót, a fűszereket, meglocsolom az olívaolajjal, alaposan összekeverem, hogy mindenhol átjárják a fűszerek és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom vagy airfryerbe teszem.
200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm, a sütési idő sütőnként változhat és függ a hús méretétől is.
Airfryerben 200 fokon szoktam sütni, 22-25 percig. Itt is függ a sütési idő a szárnyak méretétől.
Ízlés szerint friss salátával, párolt rizzsel, sültburgonyával kínálom.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
