Ropogós csirkeszárnyak

Nagyon szeretjük a sült csirkeszárnyat és rendszeresen készítem itthon is, mert ez mindig mindenkinek jöhet és nem tudok annyit készíteni belőle, hogy elég legyen. Ezt a receptet én nagyrészt airfryerben szoktam készíteni, de sütőben is ugyan olyan finom és a grillre is egész nyugodtan feldobhatjátok, nem fogja elrontani 🙂

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 tk só
  • 2 tk füstölt fűszerpaprika
  • 1 tk őrölt fűszerkömény
  • 2 tk szárított, aprított metélőhagyma
  • 3 tk szárított, porított fokhagyma
  • 3 ek MONINI olívaolaj

Elkészítés:

A csirkeszárnyat az izületeknél szétvágom, én a kis vékony végeit nem szoktam megsütni, bele szoktam dobni zöldséglevesbe.

A csirkeszárnyhoz adom a sót, a fűszereket, meglocsolom az olívaolajjal, alaposan összekeverem, hogy mindenhol átjárják a fűszerek és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom vagy airfryerbe teszem.

200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm, a sütési idő sütőnként változhat és függ a hús méretétől is.

Airfryerben 200 fokon szoktam sütni, 22-25 percig. Itt is függ a sütési idő a szárnyak méretétől.

Ízlés szerint friss salátával, párolt rizzsel, sültburgonyával kínálom.

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

Szereted az Air Fryer-ed, de nem vagy biztos benne, hogy hozd ki belőle a maximumot? 🍟🍗🍤 Akkor ez a könyv neked szól!