Virslis tésztasaláta

Egy recept, ami nagyon jól tud jönni amikor már tényleg semmi ötleted, hogy mi készüljön.

Hozzávalók:

  • 7 db KOMETA FRANKFURTI SERTÉSVIRSLI
  • 35 dkg tejföl
  • 18 dkg majonéz
  • 1 tk mustár
  • fél citrom frissen facsart leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 16 dkg száraztészta
  • 7 dkg saláta mix
  • 1 fej lilahagyma
  • 5 db koktélparadicsom
  • 1 kaliforniai paprika (lehet két színű fele fele)
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson jelzettek szerint kifőzöm, leszűröm és hagyom kihűlni. A virslit szintén megfőzöm és karikára vágom.

A tejfölhöz adom a majonézt, a mustárt, a citromlevet, a zúzott fokhagymát, sózom, borsozom, alaposan összekeverem.

A kihűlt tésztát tálba teszem, hozzáadom a salátát, az apró kockára vágott lilahagymát, a szintén kockára vágott paradicsomot, paprikát, a felkarikázott virslit, ráöntöm a tejfölös-majonézes szószt, alaposan összeforgatom és frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva kínálom.

Fogyaszthatjuk azonnal is, de mehet pár órára a hűtőbe, hogy lehűljön.

 

Elkészítési idő: 30 perc