Borsópaprikás galuskával – vegán

Sokszor van, hogy kéritek tőlem egy-egy népszerű recept vega vagy vegán verzióját, most ennek a kérésnek eleget téve az egyik legnagyobb kedvencünkre a galuskára esett a választásom és kikisérleteztem hozzá egy szuperül működő, tojásmentes receptet. Szerintem nagyon fogjátok szeretni és ha már galuska, akkor jöhet hozzá a nagyon szeretett borsópaprikás is.

Hozzávalók:

Galuskához:

 

  • 20 dkg csicseriborsó liszt
  • 10 dkg köles liszt
  • 1 tk só
  • 2 tk olívaolaj
  • 220 ml víz

Paprikáshoz:

 

  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • 2 tk majoranna
  • 2 tk aprított snidling
  • 75 dkg zöldborsó
  • 2 doboz Gran Cucina vegán főzőkrém
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

A lisztekhez adom sót, az olajat, a vizet és alaposan összekeverem. A víz mennyisége függ a liszttől is, annyit adjunk hozzá, hogy egy ragadós, nyúlós galuska állagot kapjunk.

Forrásban lévő, enyhén sós vízbe szaggatom, pár perc alatt készre főzöm, majd leszűröm. Ha nem használjuk fel egyből akkor forgassuk össze néhány csepp semleges ízű növényi olajjal.

A finomra vágott vöröshagymát, kevés növényi olajon megdinsztelt, majd hozzáadom a fűszereket, a borsót, felöntöm annyi vízzel ami éppen hogy ellepi, összekeverem és fedő alatt kb. 15 perc alatt készre főzöm. 

Amikor a borsó megpuhult hozzáadom a főzőkrémet, kiforralom, végül beleforgatom a galuskát és aprított petrezselyemmel megszórva kínálom.

 

Elkészítési idő: 45 perc