Gyorsan kész, szuper egyszerűen elkészíthető hűsítő finomság.
Hozzávalók:
- 20 dkg málna
- 20 dkg áfonya
- 5 dkg cukor
- 5 cl víz
- 20 dkg vegán magas rosttartalmú zabkeksz
- 400 ml Hulala vegán habalap
- Ízlés szerint gyümölcsök, mentalevél a díszítéshez
Elkészítés:
A málnát, az áfonyát, a cukorral, a vízzel egy serpenyőbe teszem, alaposan kiforralom, majd amikor kellően megpuhult vilával összetöröm és kihűtöm.
A habalapot kemény habbá verem, majd hozzákeverem a kihűtött gyümölcsdezsem egy részét.
A kekszet egy konyhai robotgép segítségével vagy ha ez nincs, akkor zacsiba teszem és agy nyújtófával összetöröm.
Az összetört kekszet, a gyümölcsös habbal és a sima gyümölcspürével rétegzem. A rétegek közé tehetünk friss gyümölcsöt és ízlés szerint díszítsük gyümölcsökkel, mentalevéllel.
Fogyaszthatjuk azonnal is, de hűthetjük is néhány órát vagy akár egy éjszakát is.
Elkészítési idő: 40 perc
