Vajas-citromos-csirkés spagetti

Nálunk egyértelműen ez a tészta viszi a kedvenc kategóriát idén nyáron.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 6 ek liszt + 4 ek a szafthoz
  • 5 dkg Ammerlander vaj
  • 3 dl alaplé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl tejszín
  • 3 tk oregano
  • 2 tk bazsalikom
  • 15 dkg Ammerlander trappista sajt
  • 20 dkg spagetti száraztészta
  • fél citrom frissen facsart leve
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors és friss petrezselyemzöld

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson jelzettek szerint kifőzöm.

A csirkemellet szeletekre vágom, fűszerezem, megforgatom a 6 ek lisztben és kevés vajon egy felforrósított serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütöm, majd tányérra szedem. 

A serpenyőben visszamaradt pörzsanyagokat feloldom az alaplével, dobok még bele vajat, zúzott fokhagymát, kevés lisztet, lepírítom, adok még hozzá alaplét, tejszínnel lágyítom, fűszerezem (só, bors, oregano, bazsalikom), teszek bele reszelt sajtot, kiforralom, ebbe megy bele a kifőtt spagetti, a már megsütött és feldarabolt csirkemell, frissen facsart citromlé, összeforgatom és petrezselyemzölddel megszórva kínálom.

Elkészítési idő: 30 perc