Rakott tészta

Hozzávalók:

  • 250 g száraztészta
  • 100 g szalonna
  • 100 g sonka
  • 2 tojás
  • 300 ml tej
  • 200 g joghurt
  • 200 g reszelt sajt 
  • olívaolaj

Elkészítés:

Vékony darabokra felvágom a bacont és egy felforrósított serpenyőbe lepirítom, majd hozzáadom a felvágott sonkát is és együtt tovább sütöm. 

Amíg a sonka és a bacon pirul, egy tálba elkeverem a tojást, tejet, natúr joghurtot és sót.

Amikor a bacon és sonka kész, egy serpenyő alját kiolajozom és rétegezem az előre megfőtt tésztát, majd a bacont és sonkát, ezt követően pedig jöhet a reszelt sajt. Így haladok, amíg az összes hozzávalóm el nem fogy. 

Az utolsó réteg sajtra öntöm az előre elkészített tejes keveréket, 180 fokon 25 percig sütőben sütöm, majd tálalom. 

 

Elkészítési idő: a tészta főzési ideje + 30 perc