Zserbó kuglóf

A kuglóf a szapora sütik közé tartozik, így ha gyorsan kell valami finomságot összedobnod, itt egy tuti ötlet: párosítsd dióval.

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt1 csomag sütőporcsipet só10 dkg darált dió25 dkg vaj20 dkg porcukor

    4 tojás

 

A töltelékhez: 

1 citrom reszelt héja

10 dkg darált dió

fél citrom reszelt héja + leve

20 dkg baracklekvár

 

20 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A liszthez adom a sütőport, a sót a darált diót és alaposan összekeverem.

 

A vajat a cukorral felhabosítom, hozzá keverem a tojásokat, majd a lisztes diós keveréket, alaposan összeforgatom és vajazott/lisztezett kuglóf formába öntöm.

 

170 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.

 

A darált diót összekeverem a baracklekvárral és a citrom frissen facsart levével és héjával, ezzel a masszával töltöm be a kihűlt kuglófot.

 

A megtöltött süteményt meglocsolom olvasztott csokoládéval és legalább egy órára hűtőbe teszem.

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő + hűtési idő