A kuglóf a szapora sütik közé tartozik, így ha gyorsan kell valami finomságot összedobnod, itt egy tuti ötlet: párosítsd dióval.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt1 csomag sütőporcsipet só10 dkg darált dió25 dkg vaj20 dkg porcukor
4 tojás
A töltelékhez:
1 citrom reszelt héja
10 dkg darált dió
fél citrom reszelt héja + leve
20 dkg baracklekvár
20 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A liszthez adom a sütőport, a sót a darált diót és alaposan összekeverem.
A vajat a cukorral felhabosítom, hozzá keverem a tojásokat, majd a lisztes diós keveréket, alaposan összeforgatom és vajazott/lisztezett kuglóf formába öntöm.
170 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.
A darált diót összekeverem a baracklekvárral és a citrom frissen facsart levével és héjával, ezzel a masszával töltöm be a kihűlt kuglófot.
A megtöltött süteményt meglocsolom olvasztott csokoládéval és legalább egy órára hűtőbe teszem.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő + hűtési idő
