Balzsamesetes terített csirke

Hozzávalók:

  • 1 egész konyhakész csirke
  • 1 lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 ek paradicsompüré
  • fél citrom leve
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek PONTI balzsamecet
  • 1 tk rozmaring
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk majoranna
  • Ízlés szerint só, bors
  • 1 kg burgonya
  • 5 db lilahagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

Az aprított lilahagymát, paprikát, fokhagymákat a fűszerekkel, olívaolajjal, paradicsompürével, frissen facsart citrom levével és a balzsamecettel egy késes aprítóban összehúzom. 

A megtisztított csirkét a mellénél kettévágom, kiterítem és mindenhol bekenem a fűszeres szósszal. 

Egy tepsibe halmozom a karikára vágott burgonyát, az aprított lilahagymákat, sózom, borsozom, meglocsolom egy kis olívaolajjal és jól összekeverem. Erre fektetem a kiterített csirkét. 

Bevizezett sütőpapírral lefedem és 210 fokon 50 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő függ a csirke méretétől. 

Elkészítési idő: 25 perc + sütési idő