Gombapaprikás galuskával

Hozzávalók:

  • 1 db paprika
  • 2 db közepes paradicsom
  • 8 fej gomba
  • 1 ek paprikakrém
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj 
  • 250 ml tejföl
  • keményítő

Elkészítés:

A hagymát egy kis olívaolajon megpirítom, majd hozzáadom a paradicsomot és a paprikát, hogy egy kis levet eresszen, majd hozzáadom a gombát a fűszerekkel a fokhagymával és paprikakrémmel. Fedő alatt pár percig főzöm.

Amikor megfőtt, egy csapott evőkanálnyi keményítőt egy fél dl vízben elkeverek és a tejfölhöz adom, elkeverem, majd ezt a pörkölthöz öntöm. Galuskával és petrezselyemmel megszórva tálalom.

Elkészítési idő: 40 perc