🌿 Hozzávalók:
- 1 egész konyhakész csirke
- 1 dl 🫒 MONINI olívaolaj
- 2 tk 🌈 őrölt tarka bors
- 2 tk 🌿 szárított rozmaring
- 2 tk 🧄 fokhagymapor
- fél 🍋 citrom leve
- 1,3 kg 🧂 só
🥔 A salátához:
- 1 kg burgonya, hámozva és felkockázva
- 35 dkg 🍚 majonéz
- 40 dkg 🥛 tejföl
- 1 tk 🍯 mustár
- fél 🍋 citrom frissen facsart leve
- 1 🧅 fej lilahagyma
- Ízlés szerint 🧂 só és őrölt fehérbors
🍲 Elkészítés:
- 1. A páchoz összekeverem a fűszereket az 🫒 olívaolajjal és ezzel jól bekenem az egész csirkét.
- 2. Egy tepsibe szórom a 🧂 sót, majd erre fektetem a bepácolt csirkét. 180°C-on kb. 80 perc alatt készre sütöm. Sütés közben figyeljük a csirkét, ha szükséges forgassuk meg.
- 3. A 🥔 burgonyasalátához a meghámozott, felkockázott burgonyát enyhén sós vízben puhára főzöm, majd leszűröm és hagyom kihűlni.
- 4. A 🍚 majonézhez adom a 🥛 tejfölt, a 🍯 mustárt, a 🍋 citromlevet, fűszerezem, alaposan kikeverem, majd belekeverem a lecsepegtetett, kihűlt burgonyát. A hajszálvékonyra vágott 🧅 lilahagymát óvatosan belekeverem és hűtőbe teszem.
- 5. Ízlés szerint frissen aprított 🌱 petrezselyemzölddel kínálom.