Ünnepi sertéstarja

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéstarja
  • 1 csésze tejföl  (16 dkg)
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál vaj
  • 90 dkg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • Só és bors ízlés szerint
  • Friss petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés:

A húst az inas részeknél kicsit bevágom, hogy sütésnél ne kunkorodjon fel, egy kicsit megklopfolom (de ne legyen túl vékony), sózom, borsozom.

Egy tálban összekeverem a tejfölt, mustárt és mézet. Ez lesz a mártás.

Egy serpenyőben felhevítem a vajat (keverhetjük egy kis olajjal). Elősütöm a sertésszeleteket mindkét oldalát majd tányérra szedem.

Egy tepsibe halmozom az aprított burgonyát, a hagymát, fokhagymát, sózom, borsozom, megcsorgatom egy kis olajjal,  összeforgatom, ennek a tetejére teszem a hússzeleteket, meglocsolom a mustáros szósszal, befedem egy benedvesített sütőpapírral és 190 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütöm.

Frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva tálalom.

 

Elkészítési idő: 30 perc + sütési idő