Sajtos-Rögös túrós házi ropi

Hozzávalók:

  • 35 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg Rögös túró
  • 2 ek tejföl
  • 1 tk só
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tojás a kenéshez
  • 2 ek szezámmag
  • 2 tk nagyszemű só
  • 2 dkg reszelt parmezán

Elkészítés:

A lisztet elmorzsolom a vajjal, majd hozzáadom a Rögös túrót, a tejfölt, sót és sütőport. Alaposan kidolgozom a tésztát, majd meglisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtom. Megkenem a felvert tojással, megszórom szezámmaggal, sóval, a reszelt parmezánnal és vékony csíkokra vágom.

A szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat. Amikor a sajt már szép aranybarnára pirult a tetején, elkészült.

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő