Sertésszűz tekercsek sajtos kukoricasalátával

Hozzávalók:

A szűzhöz :

  • 50 dkg sertésszűz
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 2 tk rozmaring
  • Ízlés szerint só, tarka bors
  • PONTI málna glassa

A kukoricasalátához:

  • 15 dkg tejföl
  • 30 dkg majonéz
  • fél citrom leve
  • 30 dkg kukorica
  • 13 dkg reszelt sajt
  • 1 alma
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

A sertésszüzet hosszában bevágom, úgy, hogy nem vágom át teljesen, csak ki lehessen hajtani, majd balról is bemetszem, szétterítem. Leterítem egy folpackkal és kiklopfolom.

A húst sózom, borsozom, megszórom aprított rozmaringgal és rásorakoztatom szorosan egymás mellé a bacon szeleteket, majd hosszában feltekerem.

Kb. 2 ujjnyi vastag szeleteket vágok, lefektetem a tekercseket, kicsit megnyomkodom és saslikpálcára szúrom őket.

A felfűzött csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, megkenem olajjal, befedem benedvesített sütőpapírral és 190 fokon 35 percig sütöm, majd leveszem a sütőpapírt és még 10 percig grillezem 200 fokon.

Tálaláskor a PONTI Glassa málnás krémmel csorgatom le a húsokat.

A salátához összekeverem a majonézt, a tejfölt, ízesítem sóval, borssal, citromlével, hozzáadom az aprított almát, a kukoricát és a reszelt sajtot és jól összeforgatom.

Elkészítési idő: 30 perc + sütési idő