Hozzávalók:
- pizza tészta
- Ammerlander Trappista sajt
- majonéz
- sonka
- petrezselyem
- vaj
- só
- bors
Elkészítés:
Elsőnek a tölteléket készítem el, melyhez összekeverem reszelt trappista sajtot, a majonézt, az apró kockákra vágott sonkát, petrezselymet, a sót és a borsot.
Kiterítem a pizza tésztát, kis kockákat vágok belőle és azokba beletöltöm az elkészített tölteléket.
Ha megtöltöttem a kockákat, összecsípem a tésztát, és kis gombócokat formázok, majd egy kicsit kilapítom és a serpenyőben megolvasztott vajon mindkét oldalát aranybarnára sütöm.
Elkészítési idő: 15 perc
![Vajas lepény](https://gastrohobbi-hu.b-cdn.net/wp-content/uploads/2024/01/Kepernyofoto-2024-01-18-8.56.53-763x1024.png)