Hozzávalók:
A szűzhöz :
- 50 dkg sertésszűz
- 20 dkg szeletelt bacon
- 2 tk rozmaring
- Ízlés szerint só, tarka bors
- PONTI málna glassa
A kukoricasalátához:
- 15 dkg tejföl
- 30 dkg majonéz
- fél citrom leve
- 30 dkg kukorica
- 13 dkg reszelt sajt
- 1 alma
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A sertésszüzet hosszában bevágom, úgy, hogy nem vágom át teljesen, csak ki lehessen hajtani, majd balról is bemetszem, szétterítem. Leterítem egy folpackkal és kiklopfolom.
A húst sózom, borsozom, megszórom aprított rozmaringgal és rásorakoztatom szorosan egymás mellé a bacon szeleteket, majd hosszában feltekerem.
Kb. 2 ujjnyi vastag szeleteket vágok, lefektetem a tekercseket, kicsit megnyomkodom és saslikpálcára szúrom őket.
A felfűzött csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, megkenem olajjal, befedem benedvesített sütőpapírral és 190 fokon 35 percig sütöm, majd leveszem a sütőpapírt és még 10 percig grillezem 200 fokon.
Tálaláskor a PONTI Glassa málnás krémmel csorgatom le a húsokat.
A salátához összekeverem a majonézt, a tejfölt, ízesítem sóval, borssal, citromlével, hozzáadom az aprított almát, a kukoricát és a reszelt sajtot és jól összeforgatom.