Házi mogyorókrémes puffancs

Hozzávalók:

Mogyorós csokoládé töltelék

  • 220 g mogyoró
  • 60 g porcukor
  • 30 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1/4 teáskanál só
  • 150 g tejcsokoládé, felolvasztva

Tészta

  • 330 liszt
  • 25 g cukor
  • 6 g só
  • 6 g instant száraz élesztő
  • 160 g tej
  • 2 egész tojás + 1 tojássárgája
  • 60 g sótlan vaj
  • porcukor
  • Mogyoró

Elkészítés:

A mogyorót konyhai robotgépben turmixolom, amíg folyékony és sima nem lesz. Hozzáadom a porcukrot, a kakaóport, a vaníliát, az olajat és a sót, végül az olvasztott tejcsokoládét és félreteszem.

A tészta hozzávalóit a vaj kivételével az állókeverő táljába öntöm és alacsony fokozaton 10 percig gyúrom, majd lassan hozzáadom a vajat. Amikor az összes vajat hozzáadtam, 10-20 percig tovább gyúrom, majd 1 órára kelni hagyom.

Amint megduplázódott, egyenlő részre osztom és kivajazott formába helyezem a gombócokat, a tetejét tojással lekenem. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.

Ha megsült, hűtöm egy kicsit, majd betöltöm a mogyorós krémmel. 

Porcukorral megszórva tálalom.

A sütési idő készülékenként változhat.

 

Elkészítési idő: 2 óra