Rég volt már egyserpenyős recept, így most érkezik egy nálunk nagy kedvenc 🙂
Hozzávalók:
- 40 dkg darálthús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mk őrölt kömény
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- 1 fej vöröshagyma
- 1 bögre rizs
- 2 ek paradicsompüré
- 2 bögre víz
- 1 doboz konzerv vörösbab
- Ízlés szerint só, fehérbors
Elkészítés:
A darált húshoz adom a reszelt fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, a fűszerköményt, sózom, borsozom, alaposan összedolgozom a masszát és tetszőleges méretű golyókat formázok.
Egy felforrósított serpenyőben, kevés zsiradékon megsütöm a húsgolyókat, majd mikor már szép pirosra sültek hozzáadom az apró kockára vágott hagymát, megdínsztelem, majd jöhet hozzá a rizs, folyamatos kevergetés mellett ezzel is pirítom néhány percet végül beleteszem a paradicsompürét, felöntöm a vízzel, sózom, összekeverem és fedő alatt, alacsony hőmérsékleten készre főzöm. A főzési idő alatt néhányszor átkeverem.
Amikor megfőtt a rizs, hozzáforgatom a leöblített és lecsepegtetett babot, összeforgatom és frissen aprított petrezselyem- vagy korianderzölddel megszórva kínálom.