Mézes-mustáros csirkemell ragu

Egy nagy kedvencünket hoztam ma nektek. Szuper egyszerű elkészíteni és nagyon finom. Ami a köretet illeti tésztával, krokettel, sült krumplival, rizzsel…szinte mindennel kompatibilis 🙂

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek vaj + 1 ek a végén hozzáadva
  • 1 tk szárított snidling (metélőhagyma)
  • 1 mk őrölt fűszerkömény
  • 1 tk szárított fokhagyma por
  • 3 tk dijoni mustár
  • 3 tk méz
  • 4 dl tejszín
  • pár csepp frissen facsart citromlé
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

A hagymát meghámozom, vékony félkarikára vágom. A csirkemellet is vékony csíkokra aprítom.

Egy serpenyőbe teszem az olívaolajat, az 1 ek vajat, amikor felolvadt egyszerre hozzáadom a csirkemellet, a hagymát, borsozom és gyakori kevergetés mellett fehéredésig pirítom.

Hozzáadom a fűszereket, a mustárt, a mézet, néhány keverésnyit együtt sütöm, amíg elkezdenek illatozni, majd hozzáadom a tejszínt és közepes hőmérsékleten, gyakori kevergetés mellett, a tetszőleges állag eléréséig főzöm.

Amikor elkészült, hozzáadom a citromlevet, a másik evőkanál vajat, összekeverem és frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva, forrón kínálom.

 

Elkészítési idő: 35 perc

3