Egy nagy kedvencünket hoztam ma nektek. Szuper egyszerű elkészíteni és nagyon finom. Ami a köretet illeti tésztával, krokettel, sült krumplival, rizzsel…szinte mindennel kompatibilis 🙂
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell filé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek vaj + 1 ek a végén hozzáadva
- 1 tk szárított snidling (metélőhagyma)
- 1 mk őrölt fűszerkömény
- 1 tk szárított fokhagyma por
- 3 tk dijoni mustár
- 3 tk méz
- 4 dl tejszín
- pár csepp frissen facsart citromlé
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A hagymát meghámozom, vékony félkarikára vágom. A csirkemellet is vékony csíkokra aprítom.
Egy serpenyőbe teszem az olívaolajat, az 1 ek vajat, amikor felolvadt egyszerre hozzáadom a csirkemellet, a hagymát, borsozom és gyakori kevergetés mellett fehéredésig pirítom.
Hozzáadom a fűszereket, a mustárt, a mézet, néhány keverésnyit együtt sütöm, amíg elkezdenek illatozni, majd hozzáadom a tejszínt és közepes hőmérsékleten, gyakori kevergetés mellett, a tetszőleges állag eléréséig főzöm.
Amikor elkészült, hozzáadom a citromlevet, a másik evőkanál vajat, összekeverem és frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva, forrón kínálom.