Ez egy szuper finom étel és nagyon egyszerű elkészíteni, így remek választás egy rohanós hétköznapon, csak odateszed és fél óra múlva lehet is vacsorázni 🙂
Gyakran készítem natúr sült hallal, vagy natúr csirkemellel, de remek fogás csak úgy, önmagában is.
Hozzávalók:
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 1 fej nagyobb lilahagyma
- 4-5 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek paradicsompüré
- 1 bögre (2,5 dl) rizs
- 2,5 bögre alaplé
- 2 tk nádcukor
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 1 doboz (40 dkg) darabolt paradicsom konzerv
- 12 dkg bébi spenót (használhattok fagyasztottat is, de abban az esetben a szálast válasszátok, de a pürét)
- 1 ek frissen facsart citromlé
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A vörös- és lilahagymát kockára vágom (nem kell nagyon apróra), az olívaolajra dobom, sózom, hogy puhuljon és megdínsztelem.
Amikor a hagyma már jó, hozzáadom az aprított fokhagymát, a paradicsom pürét, a rizst, néhány keverésnyit pirítom majd jöhet az alaplé (készíthetitek leveskockából is), a paradicsomkonzerv, a nádcukor, a füstölt paprika, ízlés szerint sózom, borsozom és alacsony hőmérsékleten, fedő alatt 25-30 perc alatt készre főzöm. A főzési idő alatt néhányszor átkeverem.
Ha fagyasztott spenótot használtok, az mehet bele a többi hozzávalóval együtt, nem kell kiengedni. Ha friss a spenót, akkor azt csak a végén szoktam hozzáforgatni, amikor elkészült az étel, leveszem a tűzhelyről, befedem fedővel néhány percre és ez a hő pont elég neki.
Tálalás előtt meglocsolom a frissen facsart citromlével.