Csirkemell barackkal sütve

Könnyed és nagyon finom ebéd/vacsora ötlet. Ahogy a finom, szaftos, pirult barack kiegészíti a vajpuha fűszeres csirkemellet… egészen fantasztikus, hogy egy ilyen egyszerű étel, mennyire nagyon különleges tud lenni.

Szeretem air fryerben sütni a csirkemellet. Nem szárad ki, finom szaftos marad.

🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz
💥zárt AirFryer💥 csoportunkba👇

Csatlakozok!

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 2 csapott tk só
  • 1 mk borsikafű
  • 1 tk majoranna
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • 2 tk fokhagymapor
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 fej lilahagyma
  • 50 dkg lecsepegtetett őszibarack konzerv

Elkészítés:

A csirkemellet tetszőleges méretűre darabolom, tálba teszem, meglocsolom az olívaolajjal, hozzáadom a fűszereket, sózom, alaposan összekeverem, hogy a húst mindenhol átjárja a pác.

A befűszerezett csirkemell darabokat az air fryer rácsos kosarára sorakoztatom, hozzápakolom a lecsepegtetett, negyedelt barackot, a megtisztított, negyedelt lilahagymát és 180 fokon 20 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő készülékenként változhat és függ attól is, hogy mekkorára vágtuk a csirkemellet.

Ízlés szerint párolt rizzsel, quinoával kínálom. A párolt rizset is air fryerben készítettem, ITT találjátok hozzá a receptet.

Elkészítési idő: 35 perc