Könnyed és nagyon finom ebéd/vacsora ötlet. Ahogy a finom, szaftos, pirult barack kiegészíti a vajpuha fűszeres csirkemellet… egészen fantasztikus, hogy egy ilyen egyszerű étel, mennyire nagyon különleges tud lenni.
Szeretem air fryerben sütni a csirkemellet. Nem szárad ki, finom szaftos marad.
🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz
💥zárt AirFryer💥 csoportunkba👇
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 2 csapott tk só
- 1 mk borsikafű
- 1 tk majoranna
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 2 tk fokhagymapor
- 3 ek olívaolaj
- 2 fej lilahagyma
- 50 dkg lecsepegtetett őszibarack konzerv
Elkészítés:
A csirkemellet tetszőleges méretűre darabolom, tálba teszem, meglocsolom az olívaolajjal, hozzáadom a fűszereket, sózom, alaposan összekeverem, hogy a húst mindenhol átjárja a pác.
A befűszerezett csirkemell darabokat az air fryer rácsos kosarára sorakoztatom, hozzápakolom a lecsepegtetett, negyedelt barackot, a megtisztított, negyedelt lilahagymát és 180 fokon 20 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő készülékenként változhat és függ attól is, hogy mekkorára vágtuk a csirkemellet.
Ízlés szerint párolt rizzsel, quinoával kínálom. A párolt rizset is air fryerben készítettem, ITT találjátok hozzá a receptet.