Azon kevés emberek közé tartozom, akik a menzán szinte minden ételt nagyon szerettek 🙂
Egyik kedvencem volt a meggyszósz pirított grízzel és azzal a szálkásra főtt, kőkemény hússal 🙂
Ez a recept szerintem egy sokkal humánusabb verziója az egykori menzás változatnak. Nagyon finom és szuper egyszerű elkészíteni. A hús finom puha, a szósz pedig nagyon ízletes és remekül kiegészítik egymást, arról már nem is beszélve, hogy fél óra alatt simán elkészül.
🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz
💥zárt AirFryer💥 csoportunkba👇
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- olívaolaj
- Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors, fokhagymapor és egy kevéske füstölt fűszerpaprika
Szószhoz:
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 2 dl tejföl
- 2 ek liszt
- 2 csapott ek nádcukor
- csipet só
- 1 tk frissen facsart citromlé
- csipet fahéj
Elkészítés:
A csirkemellet szeletekre vágom, papírtörlővel szárazra törlöm, sózom, borsozom, megszórom a fokhagymaporral, kevés füstölt fűszerpaprikával, megspriccelem olívaolajjal, alaposan bemasszírozom a húsba majd megismétlem a hússzeletek másik oldalán is.
A befűszerezett hússzeleteket az air fryer rácsos kosarába sorakoztatom és 180 fokon 15-16 perc alatt készre sütöm. A sütési idő készülékenként változhat és függ a szeletek vastagságától is.
A meggyet egy lábosba szedem, öntök rá annyit a levéből ami éppenhogy ellepi, adok hozzá egy csipet sót, felforralom.
A tejfölt a liszttel csomómentesre keverem, szedek hozzá a forró meggyléből, ezzel is elkeverem, majd még egy kis forró meggylé, újabb keverés. Amikor már szép sima, ráöntöm a meggyre, hozzáadom a cukrot, a fahéjat és folyamatos kevergetés mellett, alacsony hőfokon kiforralom.
Amikor kész, belekeverem a citromlét és a hússzeletekkel, vajas burgonyapürével kínálom.