Tormás sertéskaraj őzgerincben sütve, krémes tojássalátával

Ezt most egy húsvéti receptnek hoztam, de az év bármely napján szuper választás. A tojássaláta külön készítve remek reggeli vagy vacsora ötlet, a karaj pedig hidegen szendvics feltétnek is szuper.

Hozzávalók:

A karajhoz:

  • 80 dkg KOMETA sertéskaraj
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 dl tejszín
  • 2 tojás
  • 3 ek majonézes torma
  • 2 ek friss, aprított petrezselyemzöld
  • 18 dkg KOMETA szeletelt bacon
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

A tojássalátához:

  • 6 db tojás
  • 2 szál újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 ek tejföl
  • 2 ek majonéz
  • 1 tk pikáns mustár
  • 5 dkg puha vaj
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

A karajt egy éles késsel jó apróra felvágom, majd hozzáadom a reszelt sajtot, a tejszínt, a tojást, a petrezselyemzöldet, a tormát, sózom, borsozom és alaposan összekeverem.

Egy őzgerinc formát kibélelek a szeletelt baconnel, belesimítom a húsos masszát, a tetejére visszahajtom a kilógó szalonnát és 190 fokra előmelegített sütőben 60-65 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő sütőnként változhat és függ a forma méretétől is.

 

A salátához a tojásokat keményre főzöm, majd hideg vízzel lehűtöm, megpucolom. A meghámozott tojásokat egy tálba tesztem, villával összetöröm, hozzáadom az apróra vágott újhagymákat (a zöldjét is), a finomra vágott petrezselyemzöldet, a többi hozzávalót és alaposan összekeverem.

Tálalásig hűtőben tárolom.

A sertéskarajt hidegen vagy melegen, felszeletelve, a tojáskrémmel és egy szelet vajon pirított kaláccsal kínálom.

 

Elkészítési idő: 80 perc