Paradicsomos-kecskesajtos tészta

Hozzávalók:

  • 3 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz darabolt paradicsom konzerv
  • 40 dkg fürtös paradicsom
  • 2 dl víz
  • 25 dkg száraztészta
  • Ízlés szerint bazsalikom, rukkola és kecskesajt

Elkészítés:

A hagymát apró kockára vágom, az olívaolajon megpirítom, majd hozzáadom a finomra vágott fokhagymát, ráteszem a paradicsomkonzervet és az apró kockára vágott paradicsomot, sózom és közepes hőmérsékleten, fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára főzöm.

Amikor már puha, felöntöm 2 dl vízzel, hozzáadom a száraztésztát, a bazsalikomot és szintén fedő alatt, puhára főzöm. Főzés közben néhányszor megkavarom,ha szükséges öntök hozzá még kevés vizet.

Amikor a tészta megpuhult, adok hozzá rukkolát és forrón, kecskesajttal kínálom.

Elkészítési idő: 40 perc