Hozzávalók:
- 3 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz darabolt paradicsom konzerv
- 40 dkg fürtös paradicsom
- 2 dl víz
- 25 dkg száraztészta
- Ízlés szerint bazsalikom, rukkola és kecskesajt
Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágom, az olívaolajon megpirítom, majd hozzáadom a finomra vágott fokhagymát, ráteszem a paradicsomkonzervet és az apró kockára vágott paradicsomot, sózom és közepes hőmérsékleten, fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára főzöm.
Amikor már puha, felöntöm 2 dl vízzel, hozzáadom a száraztésztát, a bazsalikomot és szintén fedő alatt, puhára főzöm. Főzés közben néhányszor megkavarom,ha szükséges öntök hozzá még kevés vizet.
Amikor a tészta megpuhult, adok hozzá rukkolát és forrón, kecskesajttal kínálom.