Ezt most egy húsvéti receptnek hoztam, de az év bármely napján szuper választás. A tojássaláta külön készítve remek reggeli vagy vacsora ötlet, a karaj pedig hidegen szendvics feltétnek is szuper.
Hozzávalók:
A karajhoz:
- 80 dkg KOMETA sertéskaraj
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 dl tejszín
- 2 tojás
- 3 ek majonézes torma
- 2 ek friss, aprított petrezselyemzöld
- 18 dkg KOMETA szeletelt bacon
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
A tojássalátához:
- 6 db tojás
- 2 szál újhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 3 ek tejföl
- 2 ek majonéz
- 1 tk pikáns mustár
- 5 dkg puha vaj
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A karajt egy éles késsel jó apróra felvágom, majd hozzáadom a reszelt sajtot, a tejszínt, a tojást, a petrezselyemzöldet, a tormát, sózom, borsozom és alaposan összekeverem.
Egy őzgerinc formát kibélelek a szeletelt baconnel, belesimítom a húsos masszát, a tetejére visszahajtom a kilógó szalonnát és 190 fokra előmelegített sütőben 60-65 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő sütőnként változhat és függ a forma méretétől is.
A salátához a tojásokat keményre főzöm, majd hideg vízzel lehűtöm, megpucolom. A meghámozott tojásokat egy tálba tesztem, villával összetöröm, hozzáadom az apróra vágott újhagymákat (a zöldjét is), a finomra vágott petrezselyemzöldet, a többi hozzávalót és alaposan összekeverem.
Tálalásig hűtőben tárolom.
A sertéskarajt hidegen vagy melegen, felszeletelve, a tojáskrémmel és egy szelet vajon pirított kaláccsal kínálom.