Tejszínes-gombás tészta

Remek húsmentes fogás mikor épp semmi ötleted, hogy mit főzz.

Egy finom ecetes salátával igazán nagyszerű étel varázsolható, röpke fél óra alatt.

Hozzávalók:

  • 40 dkg száraztészta
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 közepes méretű salotta hagyma
  • 70 dkg csiperke gomba
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 csapott tk füstölt fűszerpaprika
  • 1 tk morzsolt majoranna
  • 2 tk szárított fokhagymapor
  • csipet őrölt fűszerkömény
  • 5 dl főző tejszín
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson jelzettek szerint megfőzöm és amíg a tészta fő, elkészítem a gomba ragut.

A hagymát megpucolom és finomra vágom, a gombát megmosom, majd azt is kis kockára vágom.

Egy lábasba teszem az olívaolajat, hozzáadom a hagymát, a gombát és megpirítom. Majd mikor a gomba már kicsit összeesett, hozzáadom a paradicsompürét, megszórom a fűszerekkel, sózom, borsozom, néhányszor átkeverem, hogy megpiruljanak a fűszerek is, majd felöntöm a tejszínnel és gyakori kevergetés mellett a kívánt sűrűség eléréséig, alacsony hőmérsékleten főzöm.

Amikor a szósz elkészült, összeforgatom a kifőtt, lecsepegtetett tésztával (öblíteni nem szoktam). A tészta főzővizéből félre tehetünk néhány kanállal, hogy ha nagyon sűrű, azzal tudjuk higítani.

Nagyon finom hozzá a friss ecetes saláta. Receptet találtok hozzá ITT!

 

Elkészítési idő: 30 perc