Remek húsmentes fogás mikor épp semmi ötleted, hogy mit főzz.
Egy finom ecetes salátával igazán nagyszerű étel varázsolható, röpke fél óra alatt.
Hozzávalók:
- 40 dkg száraztészta
- 2 ek olívaolaj
- 3 közepes méretű salotta hagyma
- 70 dkg csiperke gomba
- 1 ek paradicsompüré
- 1 csapott tk füstölt fűszerpaprika
- 1 tk morzsolt majoranna
- 2 tk szárított fokhagymapor
- csipet őrölt fűszerkömény
- 5 dl főző tejszín
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson jelzettek szerint megfőzöm és amíg a tészta fő, elkészítem a gomba ragut.
A hagymát megpucolom és finomra vágom, a gombát megmosom, majd azt is kis kockára vágom.
Egy lábasba teszem az olívaolajat, hozzáadom a hagymát, a gombát és megpirítom. Majd mikor a gomba már kicsit összeesett, hozzáadom a paradicsompürét, megszórom a fűszerekkel, sózom, borsozom, néhányszor átkeverem, hogy megpiruljanak a fűszerek is, majd felöntöm a tejszínnel és gyakori kevergetés mellett a kívánt sűrűség eléréséig, alacsony hőmérsékleten főzöm.
Amikor a szósz elkészült, összeforgatom a kifőtt, lecsepegtetett tésztával (öblíteni nem szoktam). A tészta főzővizéből félre tehetünk néhány kanállal, hogy ha nagyon sűrű, azzal tudjuk higítani.
Nagyon finom hozzá a friss ecetes saláta. Receptet találtok hozzá ITT!