Sült paradicsomos-fokhagymás tészta

Imádom ezt a tésztát. Pikk pakk kész és nagyon finom! A sült fokhagymától igazán különleges. Önmagában remek húsmentes fogás a rohanós hétköznapokon, de remek köret is lehet sült húsok mellé.

 

Szuper egyszerű receptötlet. Nem is igazán a recept a lényeg, mert pofon egyszerű, inkább csak ötletadónak szánom. Mennyiségeket nem is írok, csak az elkészítést.

🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz
💥zárt AirFryer💥 csoportunkba👇

Csatlakozok!

Hozzávalók:

  • 40 dkg koktélparadicsom
  • 1 kis fej fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 10 dkg krémfehér sajt
  • 20 dkg száraztészta
  • Ízlés szerint só, oregano és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson jelzettek szerint kifőzöm.

A paradicsomot felnégyelem, hőálló tálba teszem, sózom, borsozom, a közepére helyezem az egész fej fokhagymát, aminek a tetejét levágom, meglocsolom olívaolajjal és air fryerben 200 fokon 15 perc alatt megsütöm.

Amikor megsült egy konyhai mixerbe teszem a paradicsomot, a fokhagymát kinyomkodom a héjából, hozzáadom a sajtot, az oreganot és összeturmixolom.

A leszűrt tésztát, nem öblítem le, ráöntöm a paradicsomos szószt és azonnal tálalom.

Kínálhatunk hozzá friss zöldsalátát, nagyon finom hozzá a rukkola is 🙂

 

Elkészítési idő: 20 perc