Imádom ezt a tésztát. Pikk pakk kész és nagyon finom! A sült fokhagymától igazán különleges. Önmagában remek húsmentes fogás a rohanós hétköznapokon, de remek köret is lehet sült húsok mellé.
Szuper egyszerű receptötlet. Nem is igazán a recept a lényeg, mert pofon egyszerű, inkább csak ötletadónak szánom. Mennyiségeket nem is írok, csak az elkészítést.
🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz
💥zárt AirFryer💥 csoportunkba👇
Hozzávalók:
- 40 dkg koktélparadicsom
- 1 kis fej fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 10 dkg krémfehér sajt
- 20 dkg száraztészta
- Ízlés szerint só, oregano és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson jelzettek szerint kifőzöm.
A paradicsomot felnégyelem, hőálló tálba teszem, sózom, borsozom, a közepére helyezem az egész fej fokhagymát, aminek a tetejét levágom, meglocsolom olívaolajjal és air fryerben 200 fokon 15 perc alatt megsütöm.
Amikor megsült egy konyhai mixerbe teszem a paradicsomot, a fokhagymát kinyomkodom a héjából, hozzáadom a sajtot, az oreganot és összeturmixolom.
A leszűrt tésztát, nem öblítem le, ráöntöm a paradicsomos szószt és azonnal tálalom.
Kínálhatunk hozzá friss zöldsalátát, nagyon finom hozzá a rukkola is 🙂