Tonhalas pite

Hozzávalók:

  • 3 db RIO mare tonhal
  • 5 dkg reszelt sárgarépa
  • 12 dkg kukorica
  • 1 db paradicsom
  • 1 szál újhagyma
  • 2 ek reszelt parmezán sajt
  • 2 db tojás
  • 7 dkg liszt
  • ½  ek sütőpor
  • 2 ek PONTI balzsamecet
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors, friss, aprított petrezselyem

Elkészítés:

A lecsöpögtetett tonhalat egy tálba teszem, adok hozzá reszelt sárgarépát, morzsolt kukoricát, apró kockákra vágott paradicsomot, aprított újhagymát, friss, aprított petrezselymet, reszelt parmezánt, lisztet, tojást, balzsamecetet, sütőport, sózom, borsozom, összeforgatom és egy hőálló tálba simítom.

Megszórom a tetejét darabos zsemlemorzsával és airfryerben 180 fokon 23 percig sütöm.

A sütési idő készülékenként eltérhet és függ a hőálló tál méretétől is.

Elkészítési idő: 35 perc