Csirkés sajtos szendvics

Hozzávalók:

  • 15 dkg csirkemell
  • 10 dkg halloumi sajt
  • 1 fej fokhagyma + 2 gerezd
  • 2 ek vaj
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 csapott ek darált paprikakrém
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 zsömle vagy bagett
  • 2-3 salátalevél
  • 3 ek majonéz
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

Az egész fokhagyma tetejét levágom, borssal megszórom és olívaolajjal meglocsolom. 200 fokon puhára sütöm. Ha elkészült a vajjal alaposan kikeverem a megsült fokhagymákat. 

A páchoz egy konyhai aprítóba teszek 2 gerezd fokhagymát, olívaolajat, paprikakrémet és a fűszereket, majd kb. fél perc alatt összezúzom. Ezzel a szósszal kenem be a megtisztított csirkemellet és a felszeletelt sajtot.

A zsömlét kettévágom és megkenem a fokhagymás vajjal.

Airfryerbe teszem a pácolt csirkét 195 fokon 10 percre, ezután mellé rakom a bepácolt sajt darabokat is, további 3 percre, végül pedig a fokhagymás vajas zsömléket még 2 percre.

A sütési idő készülékenként változhat és függ a hús, a sajt és a buci méretétől.

Ha minden megsült összepakolom a szendvicset.

A bucikat megkenem majonézzel, az aljára teszek salátát, rá a csirkemellet és a sajtot, végül befedem a zsömle tetejével. 

Elkészítési idő: 25 perc

🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz

💥zárt AirFryer💥 csoportunkba:

Csatlakozok!

Kedvenc termékeink