Hozzávalók:
- 15 dkg csirkemell
- 10 dkg halloumi sajt
- 1 fej fokhagyma + 2 gerezd
- 2 ek vaj
- 3 ek olívaolaj
- 1 csapott ek darált paprikakrém
- 1 tk kakukkfű
- 1 zsömle vagy bagett
- 2-3 salátalevél
- 3 ek majonéz
- Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
Az egész fokhagyma tetejét levágom, borssal megszórom és olívaolajjal meglocsolom. 200 fokon puhára sütöm. Ha elkészült a vajjal alaposan kikeverem a megsült fokhagymákat.
A páchoz egy konyhai aprítóba teszek 2 gerezd fokhagymát, olívaolajat, paprikakrémet és a fűszereket, majd kb. fél perc alatt összezúzom. Ezzel a szósszal kenem be a megtisztított csirkemellet és a felszeletelt sajtot.
A zsömlét kettévágom és megkenem a fokhagymás vajjal.
Airfryerbe teszem a pácolt csirkét 195 fokon 10 percre, ezután mellé rakom a bepácolt sajt darabokat is, további 3 percre, végül pedig a fokhagymás vajas zsömléket még 2 percre.
A sütési idő készülékenként változhat és függ a hús, a sajt és a buci méretétől.
Ha minden megsült összepakolom a szendvicset.
A bucikat megkenem majonézzel, az aljára teszek salátát, rá a csirkemellet és a sajtot, végül befedem a zsömle tetejével.
Elkészítési idő: 25 perc
🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz
![csirkés szendvics](https://gastrohobbi-hu.b-cdn.net/wp-content/uploads/2024/05/Kepernyofoto-2024-05-03-13.33.40.png)