Sajtos-sonkás kosárkák

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 ek joghurt
  • 2 dl tej
  • 15 dkg liszt
  • 8 g sütőpor
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt bors
  • 3-4 szelet sonka
  • 15 dkg Ammerländer trappista sajt
  • 5-6 db koktélparadicsom
  • 2-3 db gomba
  • Ízlés szerint szárított oregano

Elkészítés:

A tojást sózom, borsozom és egy kézi habverővel felverem. Hozzáadom az olívaolajat, a joghurtot és a tejet, alaposan elkeverem. Mehet hozzá a liszt és a sütőpor, melyekkel csomómentesre keverem a tésztát.

A sütőformákat megkenem olajjal és beleöntöm a tésztát. A tetejére aprított sonkát, reszelt trappista sajtot teszek és ízlés szerint még darabolt paradicsomot, valamint gombát.  Végül szárított oregánóval hintem és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütöm.

A sütési idő függ a sütőformák méretétől.

Elkészítési idő: 25 perc

Kedvenc termékeink