Hozzávalók:
- 1 tojás
- 1 ek olívaolaj
- 2 ek joghurt
- 2 dl tej
- 15 dkg liszt
- 8 g sütőpor
- Ízlés szerint só, frissen őrölt bors
- 3-4 szelet sonka
- 15 dkg Ammerländer trappista sajt
- 5-6 db koktélparadicsom
- 2-3 db gomba
- Ízlés szerint szárított oregano
Elkészítés:
A tojást sózom, borsozom és egy kézi habverővel felverem. Hozzáadom az olívaolajat, a joghurtot és a tejet, alaposan elkeverem. Mehet hozzá a liszt és a sütőpor, melyekkel csomómentesre keverem a tésztát.
A sütőformákat megkenem olajjal és beleöntöm a tésztát. A tetejére aprított sonkát, reszelt trappista sajtot teszek és ízlés szerint még darabolt paradicsomot, valamint gombát. Végül szárított oregánóval hintem és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütöm.
A sütési idő függ a sütőformák méretétől.
Elkészítési idő: 25 perc
![kosárka](https://gastrohobbi-hu.b-cdn.net/wp-content/uploads/2024/05/DSC09759-683x1024.jpg)