Kakaós-mandulás kiflik

A nutellás után most egy újabb kifli receptet hoztam Nektek, amit nagyon fogtok szeretni, mert nagyon egyszerű elkészíteni és a végeredmény olyan finom nasika, melynek nincs párja széles e vidéken.

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 3,5 dkg friss élesztő
  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 8 dkg vaj
  • csipet só

Töltelék:

  • 4 ek holland kakaópor
  • 4 ek darált mandula
  • 2 ek cukor
  • 6 dkg vaj

Kenéshez:

  • 1 ek tejföl
  • 0,5 dl víz

Elkészítés:

A tejet meglangyosítom, elkeverek benne egy ek lisztet, egy ek cukrot, belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom.

A hozzávalókat a felfuttatott élesztővel tálba teszem, alaposan kidolgozom, letakarom és duplájára kelesztem.

A megkelt tésztát 4 részre osztom, az első adag tésztát kb. 4 mm vastagságú, kör alakra nyújtom, megkenem olvasztott vajjal, megszórom 2 ek kakaóval, 2 ek darált mandulával, 1 ek cukorral, majd befedem egy másik kör alakú tésztával és pizzavágóval 16 egyenlőre háromszögre osztom.

A háromszögeket kicsit hosszában meghúzom, majd a szélesebb részétől elkezdve feltekerem, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom, újra kelesztem, megkenem a vízzel elkevert tejföllel és 175 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 15-20 perc alatt készre sütöm. A sütési idő, sütőnként változhat.

A sütő aljába egy tűzálló tálba vizet teszek, jót tesz a gőz a kelttésztának sütés közben.

A másik két adag tésztával ugyanígy járok el.

Elkészítési idő: 80 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük