Hozzávalók:
- 4 szelet sertéstarja
- 1 csésze tejföl (16 dkg)
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál vaj
- 90 dkg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 8-10 gerezd fokhagyma
- Só és bors ízlés szerint
- Friss petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés:
A húst az inas részeknél kicsit bevágom, hogy sütésnél ne kunkorodjon fel, egy kicsit megklopfolom (de ne legyen túl vékony), sózom, borsozom.
Egy tálban összekeverem a tejfölt, mustárt és mézet. Ez lesz a mártás.
Egy serpenyőben felhevítem a vajat (keverhetjük egy kis olajjal). Elősütöm a sertésszeleteket mindkét oldalát majd tányérra szedem.
Egy tepsibe halmozom az aprított burgonyát, a hagymát, fokhagymát, sózom, borsozom, megcsorgatom egy kis olajjal, összeforgatom, ennek a tetejére teszem a hússzeleteket, meglocsolom a mustáros szósszal, befedem egy benedvesített sütőpapírral és 190 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütöm.
Frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva tálalom.