Hozzávalók:
Mogyorós csokoládé töltelék
- 220 g mogyoró
- 60 g porcukor
- 30 g cukrozatlan kakaópor
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1/4 teáskanál só
- 150 g tejcsokoládé, felolvasztva
Tészta
- 330 liszt
- 25 g cukor
- 6 g só
- 6 g instant száraz élesztő
- 160 g tej
- 2 egész tojás + 1 tojássárgája
- 60 g sótlan vaj
- porcukor
- Mogyoró
Elkészítés:
A mogyorót konyhai robotgépben turmixolom, amíg folyékony és sima nem lesz. Hozzáadom a porcukrot, a kakaóport, a vaníliát, az olajat és a sót, végül az olvasztott tejcsokoládét és félreteszem.
A tészta hozzávalóit a vaj kivételével az állókeverő táljába öntöm és alacsony fokozaton 10 percig gyúrom, majd lassan hozzáadom a vajat. Amikor az összes vajat hozzáadtam, 10-20 percig tovább gyúrom, majd 1 órára kelni hagyom.
Amint megduplázódott, egyenlő részre osztom és kivajazott formába helyezem a gombócokat, a tetejét tojással lekenem. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Ha megsült, hűtöm egy kicsit, majd betöltöm a mogyorós krémmel.
Porcukorral megszórva tálalom.
A sütési idő készülékenként változhat.