Barna sörös csokitorta

Olyan finom csokitorta receptet hoztam Nektek, hogy magam sem hiszem. Végre egy „pasis” sütemény, de ne tévesszen meg senkit, hogy sör van benne! Nincs egyáltalán kesernyés íze, istenien kiemeli a csoki ízt.

Nincs mit ragozni, egyszerűen isteni és nagy előnye, hogy csak össze kell kavarni és már mehet is a sütőbe. Semmi pepecs, úgyhogy szuper ötlet karácsonyra, ha előrukkolnál egy egyszerűen, finom sütivel.

Hozzávalók:

20 dkg vaj

2,5 dl Krusovice barna sör

9 dkg holland kakaópor

2 tojás

12 dkg barna cukor

2 tk vaníliás cukor

1,5 dl görög joghurt

1 tk sütőpor

25 dkg liszt

csipet só

Krém a tetejére:

25 dkg mascarpone

10 dkg porcukor

 

 

Elkészítés:

A vajat a sörrel addig melegítem, amíg a vaj felolvad (nem forralom fel), majd hozzáadom a kakaóport, csomómentesre keverem és leveszem a tűzhelyről.

A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral, a görög joghurttal habosra keverem, majd hozzá öntöm a vajas/sörös/kakaós masszát, alaposan kikavarom és jöhet végül a sütőpor, a csipet só és két részletben a liszt.

A csomómentesre kevert masszát egy kivajazott, kakaóporral megszórt formába öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 45-50 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat. Ellenőrzéshez végezzünk tűpróbát!

Ha megsült, rácsra borítom, hagyom kihülni, majd ha teljesen meghült, megkenem a porcukorral kikevert mascarponéval és ízlés szerint csokoládéval, kakaóporral díszítem!

 

Elkészítési idő: 60 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük