Ezeket a szaftos, tepsiben sült recepteket mindig nagyon szoktátok szeretni, úgyhogy most ismét egy ilyet hoztam Nektek és remélem, hogy ezt is sokan elkészítitek és nagy kedvenc lesz.
Most először próbáltam ki a Rubin fűszerparika magolajat, amit ezt követően is rendszeresen fogok használni, mert nagyon kellemes, pikáns ízt adott az ételnek, így jó szívvel ajánlom Nektek is kipróbálásra.
Hozzávalók:
3 ek liszt
1,5 ek Rubin fűszerpaprika
5 ek tejföl
1 kis fej reszelt vöröshagyma
1 tk majoranna
2 ek Rubin fűszerpaprika magolaj
1 ek aprított petrezselyemzöld
4 szelet sertéskaraj
15 dkg reszelt sajt
Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A lisztet összekeverem a fűszerpaprikával. A tejfölt kikeverem a fűszerekkel, a reszelt vöröshagymával és a fűszerpaprika magolajjal.
A karajszeleteket megklopfolom, sózom, megforgatom a paprikás lisztba, majd a tejfölös masszába és jénaiba sorakoztatom.
Lefedés nélkül, 180 fokra előmelegített sütőben, legkeveréses fokozaton megsütöm, majd megszórom a reszelt sajttal és még 5 percre visszadugom a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon. – a sütési idő sütőnként változhat –
Ízlés szerint, friss salátával, burgonyapürével, párolt rizzsel kínálom.
Elkészítési idő: 15 perc + sütés