Dupla paprikás szaftos karaj

Ezeket a szaftos, tepsiben sült recepteket mindig nagyon szoktátok szeretni, úgyhogy most ismét egy ilyet hoztam Nektek és remélem, hogy ezt is sokan elkészítitek és nagy kedvenc lesz.

Most először próbáltam ki a Rubin fűszerparika magolajat, amit ezt követően is rendszeresen fogok használni, mert nagyon kellemes, pikáns ízt adott az ételnek, így jó szívvel ajánlom Nektek is kipróbálásra.

Hozzávalók:

3 ek liszt

1,5 ek Rubin fűszerpaprika

5 ek tejföl

1 kis fej reszelt vöröshagyma

1 tk majoranna

2 ek Rubin fűszerpaprika magolaj

1 ek aprított petrezselyemzöld

4 szelet sertéskaraj

15 dkg reszelt sajt

Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A lisztet összekeverem a fűszerpaprikával. A tejfölt kikeverem a fűszerekkel, a reszelt vöröshagymával és a fűszerpaprika magolajjal.

A karajszeleteket megklopfolom, sózom, megforgatom a paprikás lisztba, majd a tejfölös masszába és jénaiba sorakoztatom.

Lefedés nélkül, 180 fokra előmelegített sütőben, legkeveréses fokozaton megsütöm, majd megszórom a reszelt sajttal és még 5 percre visszadugom a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon. – a sütési idő sütőnként változhat –

Ízlés szerint, friss salátával, burgonyapürével, párolt rizzsel kínálom.

Elkészítési idő: 15 perc + sütés

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük