Ha szereted a sütés nélküli desszerteket, legújabb könyvünket imádni fogod! 40 db sütés nélküli finomság! ITT!
RENDELD MEG MOST kedvezményesen! ITT!
Igazi, hamisítatlan, egyszerűen finom, amolyan pikk-pakk GastroHobbis desszert receptet hoztam Nektek. Semmi flanc, sütni sem kell és a végeredmény egy nagyon finom desszert, ami gyorsan a család kedvencévé válik.
A következő projektem az lesz, hogy meggyel is kipróbálom, de most jelenleg ez az almás a nagy kedvenc.
Hozzávalók:
2 kg piros, édes alma
2 ek frissen facsart citrom leve
1/2 mk őrölt szegfűszeg
1 mk őrölt fahéj
1 tk rum
3 dl víz
3 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg keksz
25 dkg magas kakaótartalmú olvasztott csokoládé
Elkészítés:
Az almát meghámozom, lereszelem, 2-3 darabot kockára vágok majd az így előkészített gyümölcsöt, a levével, a citromlével, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a rummal megpárolom, majd a pudingport feloldom a hideg vízben és ezt is az almához adom, kiforralom és leveszem a tűzhelyről. Ízlés szerint adhatunk hozzá édesítőt is, de mikor finom édes az alma, szerintem elhagyható.
Egy jénai- vagy tortaforma alját kirakom keksszel, ráöntöm az almás masszát, szépen elegyengetem, a tetejét befedem keksszel és végül meglocsolom az olvasztott csokoládéval.
én ezt a mennyiséget 8 dkg vajjal szoktam gőz fölött megolvasztani.
Ízlés szerint hűtjük, vagy csak pihentetjük. A lényeg, hogy megpuholjon a keksz és összeérjenek az ízek.
Elkészítési idő: 25 perc + pihentetés