Kekszes almás sütés nélkül

Igazi, hamisítatlan, egyszerűen finom, amolyan pikk-pakk GastroHobbis desszert receptet hoztam Nektek. Semmi flanc, sütni sem kell és a végeredmény egy nagyon finom desszert, ami gyorsan a család kedvencévé válik.

A következő projektem az lesz, hogy meggyel is kipróbálom, de most jelenleg ez az almás a nagy kedvenc.

Ha szereted a sütés nélküli desszerteket, legújabb könyvünket imádni fogod! 40 db sütés nélküli finomság! ITT!

RENDELD MEG MOST ITT!

Hozzávalók:

2 kg piros, édes alma

2 ek frissen facsart citrom leve

1/2 mk őrölt szegfűszeg

1 mk őrölt fahéj

1 tk rum

3 dl víz

3 csomag vaníliás pudingpor

25 dkg keksz

25 dkg magas kakaótartalmú olvasztott csokoládé

Elkészítés:

Az almát meghámozom, lereszelem, 2-3 darabot kockára vágok majd az így előkészített gyümölcsöt, a levével, a citromlével, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a rummal megpárolom, majd a pudingport feloldom a hideg vízben és ezt is az almához adom, kiforralom és leveszem a tűzhelyről. Ízlés szerint adhatunk hozzá édesítőt is, de mikor finom édes az alma, szerintem elhagyható.

Egy jénai- vagy tortaforma alját kirakom keksszel, ráöntöm az almás masszát, szépen elegyengetem, a tetejét befedem keksszel és végül meglocsolom az olvasztott csokoládéval.

én ezt a mennyiséget 8 dkg vajjal szoktam gőz fölött megolvasztani.

Ízlés szerint hűtjük, vagy csak pihentetjük. A lényeg, hogy megpuholjon a keksz és összeérjenek az ízek.

Elkészítési idő: 25 perc + pihentetés

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük