A dupla paprikás szaftos karaj receptünk után sokan érdeklődtetek a fűszerpaprika magolaj iránt, így gondoltam hozok nektek róla néhány információt, összefoglalva az általam legfontosabbnak tartott dolgokat, amiért gyorsan megkedveltem ezt a széles körűen felhasználható, rendkívül egészséges alapanyagot.
A Rubin fűszerpaprika magolaj 100%-ban válogatott, vegyszermentes fűszerpaprika magból készül, hideg sajtolásos eljárással, aminek köszönhetően beltartalma értékes marad.
Ami a főzést illeti, remek pácalap, salátaolaj és zsiradékként is nagyon jól használható, mert a fűszerpaprikával ellentétben nem ég meg, nem válik keserűvé.
A magyaros ételek egyik legpraktikusabban használható alapanyaga, akár a fűszerpaprikát is kiválthatjuk vele, de igazán nagyot akkor üt, ha együtt használjuk.
Nagyszerű, letisztult, paprikás ízt kölcsönöz az ételeknek és ami nagy előnye, hogy a főzés bármely szakaszában használhatjuk és akár utólag is az ételhez adhatjuk, ha mondjuk szeretnénk még egy kis színt adni annak a borsólevesnek vagy utólag „becsípőznénk”, mert az édes mellett csípős változatban is elérhető.
…és a főzésen túl lássuk, hogy miért is egészséges tápanyag:
Antioxidánsokban, A- és E-vitaminban gazdag
Omega6 és lanolinsav tartalmának köszönhetően hozzájárul a normál vérkoleszterinszint fenntartásához.
Fenntieken túl luteint, zeaxantint és B-karotint tartalmaz, melynek köszönhetően támogatja a szemünk egészséges működését, védi látásunkat.
Én nagyon megkedveltem ezt a számomra új, gyönyörű, rubin vörös olajat, így jó szívvel ajánlom Nektek is kipróbálásra.
Megvásárolhatjátok közvetlenül a gyártó webáruházában: https://www.rubinpaprika.hu/magolajok
…vagy keressétek az alábbi viszonteladóknál: https://www.rubinpaprika.hu/viszontleadoink