Elefántkönycsepp sütés nélkül

Mindig nagyon jól jön egy-egy sütés nélküli recept, de ez most igazán nagyon tuti lett, ezért jó szívvel ajánlom Nektek is. Szuper egyszerű elkészíteni és egészsen fantasztikus, hogy milyen finom.

Szerintem gyorsan a család kedvence lesz, úgyhogy érkezik is a recept.

Hozzávalók:

A kekszes részhez:
20 dkg Gullon Maria cukormentes keksz
20 dkg vaj
2 ek kakaópor

A krémhez:
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
8 dkg vaj
1 ek vanília aroma
2 banán
Ízlés szerint édesítő

15 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A kekszet összetöröm (pár darabot kihagyok, arra egészben lesz szükség a végén), kikeverem az olvasztott vajjal, a kakaóporral és fóliával bélelt őzgeric formában teszem úgy, hogy a közepén mélyedés legyen, majd mehet a hűtőbe, amíg elkészítem a krémet.

A pudingport elkeverem a hideg tejbe, kiforralom, majd kicsit visszahűtöm. Amikor langyos, belekeverem a vajat, az édesítőt és a vanília aromát. A vaníliás krém felét a kekszes alapra kanalazom, belefektetem a banánt, mehet rá a krém másik fele, befedem az egyben hagyott kekszekkel, majd hűtöm, amíg a csokit megolvasztom.

Amikor elkészült a csokoládé, kiborítom a formából, leveszem a fóliát, bevonom a csokival, majd kihűtöm.

Elkészítési idő: 25 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük