Pásztortarhonya

Ha szereted az egyserpenyős ételeket, legújabb könyvünkben találsz 40 db könnyen elkészíthető receptet hozzá ITT!

 

Idejét sem tudom, hogy mikor ettem utoljára pásztortarhonyát, de most nagyon megkívántam és mivel volt itthon hozzá minden, gyorsan össze is dobtam.

Tény, hogy bográcsban készítve a legfinomabb, de azért így sem volt rá panasz.

Hozzávalók:

    • 25 dkg tarhonya

 

    • 2 nagyobb burgonya

 

    • 1 fej vöröshagyma

 

    • 1 kis szál lángolt kolbász

 

    • 1 gerezd fokhagyma

 

    • 1 ek fűszerpaprika

 

    Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A tarhonyát kevéske olajon aranysárgára pirítom, majd felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, sózom és fedő alatt, alacsony hőmérsékleten puhára párolom.

A vöröshagymát finomra vágom, zsiradékon üvegesre pirítom, majd hozzádom a karikára vágott kolbászt, zsírjára sütöm, végül mehet bele a kockára vágott krumpli, a zúzott fokhagyma, a fűszerpaprika, só, bors, összeforgatom, felöntöm kevés vízzel – nem kell, hogy ellepje – és fedő alatt addig főzöm, míg a burgonya megpuhul és finom szaftos lesz a leve.

Mikor elkészült, összeforgatom a tésztával, forralok rajta egyet és forrón, ízlés szerint savanyúsággal, befőttel kínálom.

Elkészítési idő: 30 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.