Gyümölcsös kevert pite

Mosatnság nagyon megkedveltem ezeket a kevert sütiket. Mindent bele, összekavarom és már mehet is a sütőbe.

Most egy könnyed, gyümölcsös változatot hoztam, ami egy gombóc vanília fagyival túrbózva egyenesen maga a mennyország.

Hozzávalók:

  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg natúr joghurt
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 0,5 dl olaj
  • 2 tojás
  • 12 g sütőpor (gm verziónál ügyeljünk rá, hogy a sütőpor is gm legyen)
  • 20 dkg liszt (gm verzióhoz: Schar universal mix 18 dkg)
  • 35 barack befőtt
  • 10 dkg áfonya
  • ízlés szerint reszelt citromhéj

Elkészítés:

A joghurtot, a cukorral, a vaníliás cukorral, az olajjal és a tojással egy tálba teszem és habosra keverem.

Hozzáadom a sütőport, a lisztet, ismét elkeverem, majd mehet bele a gyümölcsök fele, a reszelt citromhéj, összeforgatom és egy vajazott/lisztezett pite formába öntöm, a tetejére pakolom a gyümölcsök másik felét és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 35 perc alatt megsütöm. A sütési idő, sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.

Elkészítési idő: 10 perc + sütés

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük