Mosatnság nagyon megkedveltem ezeket a kevert sütiket. Mindent bele, összekavarom és már mehet is a sütőbe.
Most egy könnyed, gyümölcsös változatot hoztam, ami egy gombóc vanília fagyival túrbózva egyenesen maga a mennyország.
Hozzávalók:
- 8 dkg cukor
- 10 dkg natúr joghurt
- 1 ek vaníliás cukor
- 0,5 dl olaj
- 2 tojás
- 12 g sütőpor (gm verziónál ügyeljünk rá, hogy a sütőpor is gm legyen)
- 20 dkg liszt (gm verzióhoz: Schar universal mix 18 dkg)
- 35 barack befőtt
- 10 dkg áfonya
- ízlés szerint reszelt citromhéj
Elkészítés:
A joghurtot, a cukorral, a vaníliás cukorral, az olajjal és a tojással egy tálba teszem és habosra keverem.
Hozzáadom a sütőport, a lisztet, ismét elkeverem, majd mehet bele a gyümölcsök fele, a reszelt citromhéj, összeforgatom és egy vajazott/lisztezett pite formába öntöm, a tetejére pakolom a gyümölcsök másik felét és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 35 perc alatt megsütöm. A sütési idő, sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.