Sajtos-magvas koszorúk

Úgy kezdődött, hogy nem volt itthon pékárú, így gondoltam rittyentek valami finomságot… szuper döntés volt, mert így most ismét tudok hozni Nektek egy isteni receptet, amit nagyon egyszerű elkészíteni, így bátran ajánlom kezdő háziasszonyoknak is, ha szeretnének brilírozni egyet!

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt (gm verzió schar c mix liszt 42 dkg)
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 tojás
  • 1 tk só

Töltelékhez:

  • 15 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg vaj
  • 1 ek magkeverék ízlés szerint (napraforgó, lenmag, szezámmag, tökmag…)

 

  • felvert tojás a kenéshez + szezámmag

Elkészítés:

A tejet fellangyosítom, elkeverek benne egy tk cukrot, egy tk lisztet, belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom.

A lisztet leszitálom, hozzáadom a tojást, a sót, az olajat, majd a felfuttatott élesztőt, alaposan kidolgozom és konyharuhával letakarva, meleg helyen 15-20 percet kelesztem.

A vajat kikeverem a magokkal és a reszelt sajttal, ezzel fogom megtölteni.

Lisztezett deszkára borítom, 12 kb. egyenlő részre osztom, majd 13cm x 11cm téglalapokat nyújtok belőle, az alsó részébe beletöltöm a sajtos keveréket, felülről függőlegesen bevagdosom (pizzavágóval), a töltelékes résszel felfele feltekerem, kör alakot formázok és kiolajozott muffin formába teszem.

Megkenem felvert tojással, szezámmaggal megszórom és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 20-25 perc alatt készre sütöm.

Elkészítési idő: 60 perc

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.