Gyümölcsös-kókuszos mini kevert

Kb. két év vettem ezeket a mini szilikon kiglóf formákat kiárusításba pár száz forintért és bár már sokszor szerettem volna kipróbálni, ez idáig nem került rá sor, most viszont, hogy ilyen nagy sikerei vannak a süti receptjeimnek és az eddig mumusnak számító muffinok is elég jól sikerülnek, gondoltam hozok Nektek egy ilyen receptet is.

Ha valakinek nincs ilyen formája és nem is szándékozik beruházni, muffin sütőben is süthető vagy egy sima tepsiben, egyben is megsüthetitek… a lényeg, hogy készítsétek, mert ez is egy nagyon egyszerű és nagyon finom sütike.

Hozzávalók- 18 db-:

  • 7 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 18 dkg liszt (gm verzió: Schar C mix liszt 15 dkg)
  • 10 dkg kókusz reszelék
  • 1 tk sütőpor (gm verziónál figyeljünk, hogy ez is gm legyen)
  • 2 dl tej
  • csipet só
  • 3 marék bogyós gyümölcs – fagyasztott –

Elkészítés:

A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverem, hozzáadom a tojásokat, ezzel is habosítom, majd mehet bele a sütőpor, kókusz, liszt, só, tej, ezzel is alaposan kikeverem, végül óvatosan beleforgatom a gyümölcsöt.

Ha fagyasztottat használok, nem szoktam kiolvasztani, csak zutty bele…nem szokta eláztatni a tésztát.

Formába kanalazom a tésztát vagy tepsibe öntöm (ha nem szilikon formát használunk vagy muffin papírt, akkor vajazzuk/lisztezzük) és 175 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 25 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő, sütőnként változhat…végezzünk tű próbát.

A sütő aljába, tűzálló tálba, kevés vizet teszek, hogy sütés közben gőz legyen a sütőben.

Elkészítési idő: 40 perc

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.