Meggyes-mákos habos szelet

Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvben

RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!

 

Hű…nah ez az a süti, hogy azt se tudom mit írjak róla…annyira finom, olyan puha, nincsenek szavak, igazából csak egy intelem! VIGYÁZAT!!! Lehetetlenség abba hagyni!

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 13 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg tejföl
  • fél csomag sütőpor (gm verziónál figyeljünk, hogy a sütőpor is gm legyen)
  • 25 dkg finomliszt ( a gm verzió 22 dkg Schar C mix lisztből készült)
  • csipet só

A mákos masszához:

  • 2 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg darált mák
  • 1 ek vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 4 tojássárgája
  • 25 dkg magozott meggybefőtt vagy friss meggy

A tetejére:

  • 5 tojásfehérje
  • 16 dkg cukor

Elkészítés:

A vajat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tojássárgáját, a tejfölt, a sütőport, a lisztet, alaposan összedolgozom, majd vajazott/lisztezett tepsibe (belső méret 19×31 cm) nyomkodom és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 15 perc alatt elősütöm. A tészta el kell, hogy váljon a táltól, ha túl lágy lenne, tegyünk még hozzá egy kis lisztet, de vigyázzunk, ne legyen túl kemény.

A tejet, a cukorral, a mákkal, a vaníliás cukorral, a reszelt citrom héjal kiforralam, majd a végén hozzáadom a tojássárgájákat és folyamatos keverés mellett újra forralom.

A tojásfehérjét a cukorral habbá verem.

A félig megsült tésztára rákenem a mákos krémet, megpakolom a meggyel, kicsit bele nyomkodom, majd a tetejét befedem a habbá vert tojásfehérével és visszadugom a sütőbe, kb. 20 percre, míg a hab a tetején szép aranybarnára pirul és készre sül a sütemény.

Elkészítési idő: 50 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük