Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvben!
RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!
Hű…nah ez az a süti, hogy azt se tudom mit írjak róla…annyira finom, olyan puha, nincsenek szavak, igazából csak egy intelem! VIGYÁZAT!!! Lehetetlenség abba hagyni!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 13 dkg vaj
- 6 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- 10 dkg tejföl
- fél csomag sütőpor (gm verziónál figyeljünk, hogy a sütőpor is gm legyen)
- 25 dkg finomliszt ( a gm verzió 22 dkg Schar C mix lisztből készült)
- csipet só
A mákos masszához:
- 2 dl tej
- 10 dkg cukor
- 20 dkg darált mák
- 1 ek vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja
- 4 tojássárgája
- 25 dkg magozott meggybefőtt vagy friss meggy
A tetejére:
- 5 tojásfehérje
- 16 dkg cukor
Elkészítés:
A vajat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tojássárgáját, a tejfölt, a sütőport, a lisztet, alaposan összedolgozom, majd vajazott/lisztezett tepsibe (belső méret 19×31 cm) nyomkodom és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 15 perc alatt elősütöm. A tészta el kell, hogy váljon a táltól, ha túl lágy lenne, tegyünk még hozzá egy kis lisztet, de vigyázzunk, ne legyen túl kemény.
A tejet, a cukorral, a mákkal, a vaníliás cukorral, a reszelt citrom héjal kiforralam, majd a végén hozzáadom a tojássárgájákat és folyamatos keverés mellett újra forralom.
A tojásfehérjét a cukorral habbá verem.
A félig megsült tésztára rákenem a mákos krémet, megpakolom a meggyel, kicsit bele nyomkodom, majd a tetejét befedem a habbá vert tojásfehérével és visszadugom a sütőbe, kb. 20 percre, míg a hab a tetején szép aranybarnára pirul és készre sül a sütemény.
Elkészítési idő: 50 perc
